Dobrze jest człowiekowi
żyć z głową w chmurach
a myślom
dać mieszkać pośród orłów,
ale musi on też myśleć o tym,
że im wyżej drzewo 
wspina się ku niebu,
tym głębiej musi zapuścić korzenie
w serce matki Ziemi

do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Blog chmura tagów

Alfalfa (Lucerna) na kiełki 80 g Diet Food

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 4,80 zł 4.80
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Diet-Food
Kod produktu: 946_20170331185053
Pin It

Opis

ALFALFA (lucerna) na kiełki  - Dążąc do zapewnienia swego istnienia poprzez kolejne pokolenia organizmy żywe koncentrują w nasieniu najcenniejsze wartości odżywcze. Natura jednak w pełni udostępnia te wartości dopiero po uzyskaniu sygnału, że rodzi się nowe życie. To cudowne ożywienie łączy się z ułatwieniem spożytkowania wielu nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin, enzymów, mikro- i makro- elementów, a także węglowodanów białek w wyjątkowo łatwo przyswajalnej postaci.

Kiełkowanie nasion jest złożonym procesem biochemicznym, podczas którego uśpione siły witalne rośliny w sposób naturalny przywracane są do wzmożonej aktywności biologicznej.

Forma kiełkowania i żywe barwy tworzą walory ozdobne w połączeniu z wyjątkowymi zaletami konsumpcyjnymi, w sposób istotny uzupełniają wartości odżywcze pożywnienia. Pamiętajmy, że wzbogacając domowe menu możemy również zadbać o swoje zdrowie.

Masa netto: 80 g

Kraj pochodzenia: POLSKA

Składniki: 100% Lucerna ALFALFA - niezaprawiana

Uwaga: Dla zachowania pełnej siły kiełkowania nasiona do czasu wysiewu chronić przed światłem, w czasie kiełkowania nawadniać 2 razy na dobę.

Kiełki są najbardziej życiodajnym pokarmem na świecie, gdyż spożywa się je w czasie kiedy roślina jest tak bardzo żywotna jak nigdy później. Spożywając kiełki roślin regularnie możemy doświadczyć przepływu energii i owej żywotności, pochodzącej od nowo narodzonych roślin.Od tysięcy lat kiełki roślin stanowią główny element zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wiele innych cennych dla naszego zdrowia, składników odżywczych. Składniki zawarte w kiełkach są bardzo łatwo przyswajalne przez organizm. Tak więc smiało można powiedzieć, że kiełki są doskonałym elementem zdrowej diety.

Przygotowanie kiełków do spożycia w warunkach domowych jest bardzo przyjemne i proste. Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, by gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych takich jak groch, soja, cieciorka lub nasionach z łupiną na przykład dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spozyciem, nasiona drobne zużywamy w całości.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Producenci
do góry
Neosklep
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl