Dobrze jest człowiekowi
żyć z głową w chmurach
a myślom
dać mieszkać pośród orłów,
ale musi on też myśleć o tym,
że im wyżej drzewo 
wspina się ku niebu,
tym głębiej musi zapuścić korzenie
w serce matki Ziemi

do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Produkt dnia
Cynamon Cejloński Mielony 250 g - Neo
Cynamon Cejloński Mielony 250 g - Neo
19,00 zł 17,05 zł
szt.
Świece do świecowania uszu 5 par/ 10szt Hopi CANDICA
Świece do świecowania uszu 5 par/ 10szt Hopi CANDICA
24,50 zł 22,50 zł
szt.
 Jagody Goji 500g/Neo
Jagody Goji 500g/Neo
26,00 zł 19,89 zł
szt.
Czystek 400g Borelioza , Oczyszczanie / NaturVit
Czystek 400g Borelioza , Oczyszczanie / NaturVit
24,85 zł 13,34 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Blog chmura tagów

Fasola Mung Ekologiczne Nasiona Na Kiełki 50g DaryNatury

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 2,80 zł 2.80
quantity szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Dary Natury
Kod produktu: 5902768527148
Pin It

Opis

Ekologiczne Nasiona na Kiełki - FASOLA MUNG - Nasiona Fasoli Mung są jadalne. Występują jako ważny składnik potraw kuchni azjatyckich, ze względu na wysoką zawartość białka doceniana jest również w kuchni wegetariańskiej. Drobne fasolki o długości od 2 do 4 mm, w kolorze od żółtego do ciemnozielonego, spożywane są zarówno w postaci gotowanej, jak i surowej po skiełkowaniu.

Kiełki są najbardziej życiodajnym pokarmem na świecie, gdyż spożywa się je w czasie kiedy roślina jest tak bardzo żywotna jak nigdy później. Spożywając kiełki roślin regularnie możemy doświadczyć przepływu energii i owej żywotności, pochodzącej od nowo narodzonych roślin.Od tysięcy lat kiełki roślin stanowią główny element zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wiele innych cennych dla naszego zdrowia, składników odżywczych. Składniki zawarte w kiełkach są bardzo łatwo przyswajalne przez organizm. Tak więc smiało można powiedzieć, że kiełki są doskonałym elementem zdrowej diety.

Przygotowanie kiełków do spożycia w warunkach domowych jest bardzo przyjemne i proste. Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, by gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych takich jak groch, soja, cieciorka lub nasionach z łupiną na przykład dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spozyciem, nasiona drobne zużywamy w całości.

Produkt pochodzenia ekologicznego z certyfikatem: PL-EKO-01 rolnictwo UE, kraj pochodzenia - Polska

Jednostka certyfikująca EKOgwarancja PTRE sp.zo.o.

 

Dane techniczne

Przeznaczenie: Produkt spożywczy.
Waga netto: 50g
Składniki: nasiona fasoli mung - na kiełki
Certyfikat Pochodzenia Ekologicznego: PL-EKO-01
Gatunek produktu: I
Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów Tak
Kraj pochodzenia: Polska

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Anna Lewandowska Poleca

Produkty Polecane Przez Annę Lewandowską w Neo - Dobre smaki z natury

Producenci
do góry
Neosklep
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl