Kasza gryczana powstaje z ziaren gryki. Jest naturalnym źródłem fosforu, magnezu, cynku i manganu.
Jest wyśmienitym dodatkiem do obiadu czy kolacji. Mieści dużo naturalnego błonnika, białka, potasu i witamin z grupy B, które są niezbędne do dobrej pracy ludzkiego organizmu.
rewelacyjnie pasuje jako dodatek do mięs, a także jako komponent farszu do pierogów, bądź jako główne danie z innymi dodatkami.
Przygotowanie: Ziarna umieść w misce i opłucz zimną wodą. Płucz kaszę, wymieniaj wodę tak długo, aż będzie całkiem czysta. W osobnym naczyniu ugotuj wodę. Do gotującej się wody dodaj 2 łyżeczki oleju i wsyp wypłukaną kaszę gryczaną. Całość pozostaw na średnim płomieniu do czasu, aż się zagotuje. Gdy woda zacznie wrzeć, zmniejsz ogień do minimum i przykryj rondel pokrywką. Gotuj kaszę przez około 15 minut. Po zagotowaniu wyłącz ogień i pozostaw jeszcze na 10 minut (kasza ciągle ma być pod przykryciem). Na koniec dodaj soli.
Dla bezpieczeństwa informujemy, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające gluten.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Kasza gryczana niepalona 500g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.