Miód Manuka MGO™ 100+ 50 g Manuka Health
drobny słoiczek
Opis:
Miód Manuka MGO™ 100+ 50 g to przede wszystkim kupowany słoik miodu Manuka MGO™ 100+. Charakteryzuje się relatywnie wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 100 mg/kg. Zwykłe miody zawierają średnio od 1 do 10 mg/gk.
Methylglyoxal, który w widocznym stężeniu występuje jedynie w niektórych miodach Manuka jest źródłem wyjątkowych atrybuty tego produktu:
- wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa niezwykle poprawnie na ulepszenie i utrzymanie prawidłowego stanu układu pokarmowego
- dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
Zalecane spożycie:
1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 250 g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.
Naukowo potwierdzone cechy:
Miód Manuka MGO™ jest tworzony przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez sporo lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o obfitych odchyleniach. Właściwe źródło dynamiczności miodu Manuka pozostawało niezbadane poprzez niemal 15 lat.
Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.
„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za wyjątkowe parametry miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal." - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008
Badanie naukowa wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak obszerne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, przeciętnie 3,1 mg/kg.
Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).
towar I Methylglyoxal, mg/kg
Miód Manuka: 30-800 +
Inne miody: 0-10
Inne produkty żywnościowe: 0-50
Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia
Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku.
w sytuacji leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem, a także pozostawanie pod jego opieką.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Miód Manuka 100+ 50g, mm100p. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.