Ryż naturalny brązowy 1kg Ryż brązowy jest najmniej przetworzonym ryżem, a więc najbardziej wartościowym pod względem odżywczym. Zastosowanie Ryż brązowy wspaniale komponuje się z potrawami z drobiu, jest także niezastąpiony jako składnik dań egzotycznych.
Ugotowany, ma lekko ciągliwą strukturę i orzechy posmak. Sposób przygotowania Ryż brązowy należy gotować dłużej niż ryż biały (około 30 minut) i w pokaźniejszej ilości wody. Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Ryż brązowy jest naturalnym źródłem: - Potasu – który wspiera funkcjonowanie układu krwionośnego. - Fosforu – który wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów. - Magnezu – który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Pomaga w poprawnym funkcjonowaniu mięśni i układu nerwowego. - Żelaza – który pomaga w poprawnej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. - Cynku – pozwala zachować zdrowe włosy, paznokcie, skórę oraz w utrzymaniu poprawnego widzenia Wartość odżywcza produktu w 100g Wartość energetyczna – 1575 kJ / 372kcal Tłuszcz – 2,6g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6g Węglowodany – 77,2g - w tym cukry – 0,9g Błonnik – 4,0g Białko – 7,9g Sól** – 0,02g osiągalne naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z występowaniu naturalnie. *RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal). Dane o alergenach W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, zróżnicowane orzechy.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych bezkompromisowców.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Ryż Brązowy Naturalny 1 kg Włochy - Targroch. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.